Co znamenají symboly na produktu STANLEY® HOT - COLD - ICE v praxi?

Produkty značky STANLEY®dosahují vynikajících izolačních vlastností. Toto testování je prováděno nezávisle a je několikanásobně překročena platná EU norma. Termosky STANLEY® byly testovány i vybranými outdoor časopisy v různých zemích a umístily se vždy na předních místech.
 
Čas, po který produkt udrží požadované teploty je udáván hodinách. Měří se doba, za kterou se změní teplota obsahu (pro testování je to voda nebo ledová tříšť) z výchozí do koncové hodnoty, přičemž teplota prostředí je 20°C, při po hrdlo zaplněné nádobě.
 
  • HOT/Horké - symbol plamínku. Výchozí teplota 95°C, koncová teplota 60°C
  • COLD/Studené – symbol vločky. Výchozí teplota 2°C, koncová teplota 10°C
  • ICE/Led – symbol ledu. Výchozí teplota není stanovena, ale nádoba je naplněna ledovou třístí, koncová teplota je voda o teplotě 2°C
Prakticky, v běžném životě, je doba ovlivněna mnoha faktory. Zejména jsou možné tyto:
 
  • okolní teplota - nemá zásadní vliv, ale pod bodem mrazu je doba pro horké cca o 10-20% nižší
  • náplň - je zásadní faktor a je potřeba plnit nádobu na 100% objemu
  • druh potraviny – je zásadní a je potřeba počítat s tím, že obecně tekutiny akumulují více energie. Potraviny, které obsahují zejména vzduch (rýže, těstoviny, zelenina a podobně) v termo nádobách vydrží podstatně kratší dobu, než je deklarováno (testováno s tekutinou, jako nejběžnějším obsahem)
  • teplota vloženého obsahu – je velmi zásadní a liší se i tím, zda došlo ke vložení ihned po uvaření nebo byl obsah pouze ohřát a vložen do nádoby
  • druh ohřevu před vložením - zásadní. Konvenční teplo je uchováno v nádobě mnohem déle než ohřev mikrovlnnou troubou. Nejvhodnější je vložit obsah ihned po uvaření.
  • otevírání a zavírání - velmi zásadní, proto jsou uzávěry konstrukčně uzpůsobeny tak, aby nebylo potřeba otevírat úplně, ale jen tak, aby byl požadovaný obsah dostupný